okulumuzun tarihi

11.07.2013 1061

Huğlu  OrtaOkulu Tarihi Ve Yapısı

Huğlu'da, ilkokul 1945 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. İlk öğretmenin adı Orhan ANADOLU' dur. Okulumuz ilk öğrenime başladığında öğrenci adedi 35 kız, 67 Erkek olmak üzere toplam 102' dir.

1945 yılında eğitim öğretime başlayan bina şu anki belediye binasının olduğu yerde faaliyet göstermekte idi. 18 Kasım 1969'a kadar bu bina faaliyet göstermiştir. İlk defa halkın çabaları ile tamamlanan bu bina belediyeye mülkiyeti devretmiştir. Bir süre Kuran Kursu olarak faaliyet göstermiş ve daha sonra belediye binası yapılmak üzere yıkılmıştır.

Eski okulun yetersiz gelmesi ve yıpranmışlığını gören zamanın öğretmenleri ve zamanın Belediye Başkanı Eyüp TANIK Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak fedakar çalışmalar sonucunda 18 Kasım 1969' da eski binada okulumuz hizmet vermeye başlamıştır.

Ortaokul ise belediyeye ait şu anda postanenin bulunduğu binada 1972 yılında eğitim vermeye başlamış,1987 yılında eski binasına taşınmıştır. 2017 yılı aralık ayında ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan yeni binasına taşınmıştır.